in ,

ФИАТ ПАНДА 4×4 Рестомод слави 40. годишњицу мале италијанске ИКОНЕ

Vozilo temelji na zgodnjem modelu Panda 4×4 Sisley in se ponaša s številnimi vizualnimi izboljšavami.

Ob 40 -годишњица premiere kultnega Fiata Panda 4×4 junija 1983 zdaj Дизајн Ниелс ван Роиј predstavlja projekt restomoda, ki se poklanja avtomobilu, za katerega mnogi menijo, da je prvi mali serijski avtomobil s prečno nameščenim motorjem na svetu s pogonom na vsa štiri kolesa. V sodelovanju s podjetjem Каеве Царс se tako imenovana Panda 4×4 Piccolo Lusso na videz ne razlikuje bistveno od originalnega avtomobila, vendar so bile skoraj vse komponente predelane ali na novo zasnovane.

Zunanjost se ponaša z ekskluzivno barvo Azzurro Blu, ki spominja na azurne vode, ki objemajo slikovite italijanske obale. V notranjosti je notranjost okrašena z usnjenim oblazinjenjem, ki vzbuja toplino in prefinjenost. Preudarna uporaba oblazinjenja iz blaga na sedalih in sredinah zadnje klopi je po besedah oblikovalskega studia poklon kultni škatlasti silhueti, ki opredeljuje to italijansko klasiko.

Ta edinstvena Панда 4 × 4 je svoje življenje začela kot Panda 4×4 Sisley. Model Sisley, ki je bil sprva predstavljen kot omejena izdaja, omejena na 500 primerkov, je sčasoma postal stalni model, ki je ponujal funkcije, kot so merilnik naklona, belo obarvana platišča, strešni prtljažnik, pralniki žarometov, loputa na maski motorja in posebne oznake Сисли. Emblem Sisley, simbol Pandinega pustolovskega duha, je neopazno vgrajen v naslone za glavo, vratne obloge in volan tega restomoda.

Према наводима компаније Дизајн Ниелс ван Роиј je bila vsaka podrobnost skrbno premišljena. Elementi, ki pri Pandi tradicionalno niso bili barvani, kot so odbijači, ogledala in vratne kljuke, so bili prevlečeni z barvo Azzurro Blu za bolj harmoničen zunanji videz. Dodani beli smerniki dajejo starinskemu videzu karoserije sodoben pečat.

Zanimivo je, da je prvotni načrt za prenovo modela Панда 4 × 4 temeljil na prenovljeni različici avtomobila. To je razvidno iz priložene digitalne skice, ki prikazuje malčka z drugačno masko hladilnika in meglenkami, vgrajenimi v odbijač. Teh sestavnih delov na končni različici avtomobila ni videti.

Na koncu vas želimo spomniti, da je bil prvotni Фиат Панда prve generacije eden najdlje prodajanih majhnih avtomobilov v Evropi. Na trg je prišel leta 1980 kot naslednik modelov Fiat 126 in Fiat 133, prodajal pa se je tudi pod Seatovo značko. Proizvajali so ga do septembra 2003.

Galerija: Fiat Panda 4×4 Piccolo Lusso Restomod by Niels van Roij Design

Додајте одговор

Ваша емаил адреса неће бити објављена. * Означава обавезна поља

Форд БРОНЦО од Манхарта има 421 КС и 22 инчне фелге

МЕРЦЕДЕС ЕКГ: Серијска верзија биће представљена за неколико месеци